1 Oct 2024
Persbericht

‘Presage meets Porter Classic’:
nieuwe samenwerking is hommage aan Seiko's erfgoed
en traditioneel Japans handwerk.

Presage vervlecht Japanse esthetiek met traditioneel vakmanschap en Seiko's mechanische horlogecultuur. Het resultaat is een zeer originele collectie die wordt gedragen door Japanse schoonheid, hoge kwaliteit en duurzame topprestaties. Vandaag introduceert Seiko in de Presage Craftsmanship Series een nieuw horloge met emaille wijzerplaat. Het is ontworpen in samenwerking met Porter Classic, een vermaard Japans modemerk. Porter Classic staat bekend om zijn hoogwaardige producten die traditionele ambachtelijke technieken combineren met modern design. Het merk werd in 2007 opgericht door Katsuyuki Yoshida en zijn zoon Leo Yoshida. Sindsdien creëerde Porter Classic een prachtig oeuvre van tijdloze Made-in-Japan artikelen die van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven.

Porter Classic en het Presage-team wilden een horloge maken met een puur en tijdloos ontwerp, gebaseerd op Japans vakmanschap en het horloge-erfgoed van Seiko. Katsuyuki Yoshida's grote interesse in zakhorloges en vroeg 20ste-eeuwse Seiko ontwerpen speelde een essentiële rol in dit ‘Presage ontmoet Porter Classic’ project.

De nieuwe creatie is een eerbetoon aan de Laurel, het eerste polshorloge van Japan dat in 1913 werd gemaakt door Seiko. Het heeft het eenvoudige maar kenmerkende ontwerp van de wijzerplaat van het origineel; waarbij de dimensies en de ronde kastvorm lijken op die van de traditionele zakhorloges uit het begin van de 20ste eeuw.

Net als bij de originele Laurel is de wijzerplaat van deze nieuwe Presage-creatie geëmailleerd. Katsuyuki Yoshida koos voor chique zwart emaille om het ontwerp een krachtige uitstraling te geven. Iedere wijzerplaat is met excellent vakmanschap gemaakt door meester-emaillewerker Mitsuru Yokosawa.

De 24-uurs subwijzerplaat neemt de zes uur positie in die bij de originele Laurel was toegewezen aan de secondewijzer. De uren-, minuten- en 24-uurswijzer hebben hetzelfde delicate design als bij het origineel. De Arabische cijfers op de wijzerplaat zijn natuurgetrouw gereproduceerd in het originele lettertype. En deze Limited Edition kreeg beweegbare, afgeronde lugs die zijn geïnspireerd op het klassieke ontwerp van zakhorloges. Op de achterkant van de kast zijn het silhouet van Katsuyuki Yoshida en het serienummer aangebracht.

Speciaal voor dit horloge is een doorlopende, zwarte cordovan-leren band ontwikkeld. Daarnaast wordt er een extra bruine horlogeband meegeleverd. Elke horlogeband is iets smaller bij de lugs van het horloge en onder de kast breder voor meer draagcomfort. Beide banden hebben meer gaatjes dan standaard horlogebanden, waardoor deze Presage voor vrijwel iedere pols passend kan worden gemaakt.

De samenwerking met Porter Classic is ook goed zichtbaar in de speciale Jubako-achtige (of trapsgewijze) box die zowel het horloge als de extra band kan bevatten. Dit elegante, stapelbare ontwerp heeft een chique zwarte kleur die het designperspectief van Porter Classic benadrukt.

Het horloge zal vanaf november 2024 verkrijgbaar zijn bij de Seiko Boutiques en bij geselecteerde Seiko dealers wereldwijd in een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren.

SPB449

Seiko Presage Craftsmanship Series
Porter Classic Collaboration Limited Edition: SPB449

Kaliber 6R5H
Tikgetal: 21.600 per uur (6 per seconde)
Gangreserve: 72 uur
Aantal jewels: 24

Specificaties:
Stainless steel kast
Box-shaped saffierglas met anti-reflectie coating aan binnenzijde
Schroefdeksel
Diameter: 35.0mm, Dikte: 12,3 mm
50m WR
Magnetische resistentie: 4.800 A/m
Zwarte cordovan leren band
Extra bruine cordovan band meegeleverd
Adviesverkoopprijs: € 2.400,-
Limited Edition van 500 stuks wereldwijd

Voor meer informatie:

Speciale webpagina:
https://www.seikowatches.com/be-nl/products/presage/special/porterclassic/index

Seiko Presage webpagina:
https://www.seikowatches.com/be-nl/products/presage

NB:
De specificaties en prijsinformatie in deze uitgave zijn van toepassing op de datum van publicatie, maar kunnen later worden gewijzigd.

Share